Hur bli av med irriterande bananflugor

Bananflugor.net

Bli av med bananflugor

 

Många undrar hur man ska göra för att bli av med bananflugor. Här nedan kan du lära dig några goda råd att ta bort bananflugor.

Det första och kanske viktigaste steget mot bananflugor är hygien och att villkora tillväxten.

- Ta bort allt skräp innehållande matavfall. Bananflugor älskar gammalt matavfall.

- Ta bort frukten från fruktfatet och lägg den istället i kylen. Detta är speciellt viktigt om frukten är övermogen.

- Lufta ut rummet väl och sänk inomhustemperaturen. Detta gör att tillväxtens villkor försämras, och att flugorna kanske tycker att det är mer attraktivt utomhus.

- Vattna krukväxter så lite som möjligt under perioden då du "slåss" mot bananflugorna. Våta blomkrukor är ett ställe som bananflugor gillar.

När ovanstående är under kontroll, då är det dags att gå till attack mot bananflugorna.

- Insektsspray är mycket effektivt. Tyvärr så är sprayar giftiga, så du bör tänka efter noga innan du börjar att spraya inomhus.

- Dammsugare fungerar mycket bra, du slår helt på dammsugaren och dammsuger upp flugorna. Det är mycket viktigt att du sätter dammsugaren utanför direkt efter att du stänger av den. Dammsugaren dödar inte flugorna, och de kommer snart att flyga ut. Placerar sedan dammsugaren inomhus en kort stund innan du börjar.

- Sätt vinäger i äggkoppar eller små skålar där flugorna är. Flugorna lockas till vinäger och dör när de försöker dricka det. Detta tar tid och är inte supereffektivt, men det en bra taktik som kan komplettera den andra taktiken. Några Zalo i blandningen ryktas  fungera bra, men jag har inte testat det själv.

- Häll klor eller ammoniak i spinner på sänkor i huset. Speciellt om det luktar surt när flugorna lockas till detta.
 
- Ställ fram en flaska (skruvkork) med lite läsk eller söt saft i botten. Flugorna kommer att attraheras av den söta drycken och flyga in i flaskan. När det har samlats en bra mängd flugor i flaskan kan du skruva av locket och skaka väl så att flugorna drunknar. Upprepa proceduren flera gånger.

Copyright © 2011. All Rights Reserved.